Interiørdesign

Interiør

Et gammelt utsagn sier at «borte er bra, men hjemme er best». Det er lite som er så deilig som å trives i sitt eget hjem, men hva er det egentlig som gjør at hjemme er best? Svaret kan være som mangt. Kanskje det er den deilige kosesofaen du slenger deg ned på etter jobb, eller når du legger hode på puta på kvelden etter en lang dag, eller kanskje er det når du står opp og lager deg en morgen kaffe som du nyter på frokostbordet mens du leser dagens avis.

En ting som er sikkert, er at de fleste hjem preges av ens egen stil og smak. En måte å sette sitt preg på et hjem er ved interiøret. Interiør i er i denne forstand det vi prater om når vi tenker på det som er i huset, som f.eks. møbler, vaser, benker, stoler, hyller osv. Innredningen av møbler, tekstiler og dekorasjoner er alt en del av å forme interiørutrykket og helheten man opplever i et hjem http://kunsthistorie.com/fagwiki/Interi%C3%B8r.

Hjem og trivsel

Man bruker mye tid i et hjem, og idéen om å skape en tilværelse man trives har derfor alltid vært noe man er opptatt av. De siste hundre årene har yrker som interiørarkitekt, interiørdesigner, møbeldesigner blomstret opp som lukrative og spennende, og samhandlingen mellom disse vokst enda mer sammen. Noen tegner huset, noen bygger det, og andre innreder det. Det er også et tegn på hvor lang design har kommet når man kan få spesialbestilte møbler fra møbeldesignere dersom man ønsker det, med ekstra kostnader selvfølgelig.

Interiør på budsjett

Interiør behøver ikke være dyrt. Globaliseringen har ført til et handelsmarked som preges av eksport og import, det fører til lavere priser på produkter og et bredere utvalg produkter tilgjengelig for konsumer. Å style opp sitt eget hjem med inspirasjon fra forskjellige kulturer har aldri vært enklere!

Muligheten til å forme sitt eget hjem, enten det er et stort arkitekt-tegnet hus eller en liten leilighet behøver ikke påvirke hvor fint et hjem blir. Interiør handler om å lære seg hvordan man utnytter det spesifikke rommet sine egenskaper slik at man får et funksjonelt og pent interiør som passer til rommets egenskaper https://www.britannica.com/art/interior-design.

Noe som gjør interiør spennende er nettopp det at man har alle sin egen smak, og det er en mulighet for å skape sitt eget utrykk. Interiørets inntrykk og funksjonalitet kan defineres på flere måter – det er ikke f.eks. alltid at en lampe skal brukes til å kunne lese en bok, men kanskje den gir en spesiell type lys som når påskrudd gir rommet en egenskap som gjør det varmt og lunt. Funksjon satt opp mot estetikk er valg som må tas når man driver med interiør.

Interiør som skrevet defineres om mye, og det er alltid viktig å tenke på at alle har sin egen smak, og at man kombinere forskjellige stiler hvis man ønsker. Det finnes en haug med historiske epoker og forskjellige typer design. Bauhaus, modernismen, rustikk er noen steder å starte. Besøk www.designforum.no for å få inspirasjon og mulighet for diskusjon når du skal dekorere et rom, hjem eller kanskje din hage.