Designforum’s tips – Tise og Finn.no

Du kjenner kanskje igjen følelsen du får når du skal finne et antrekk eller en kjole før en stor anledning. Du gleder til fest og skal bare prøve antrekket kvelden før for å sørge for at den passer, men så var den kanskje ikke like fin som du trodde du husket. Det har skjedd de fleste.

Ofte kan man få litt dårlig samvittighet over at man har så mye klær i skapet, men det å være godt kledd gir en god følelse og kan også øke selvtilliten i sosiale settinger. Redningen kan være å kjøpe noe brukt. Med apper som Tise og Finn tilgjengelig på telefonen trenger man ikke lete lenge etter en person som selger akkurat den kjolen du trenger.

Resirkulerbar og bærekraftig utvikling av klær har blitt mye omtalt i det siste som en positiv trend. Dette forhindrer svinn, og man kan finne gull og klær tatt av produksjonslinjen som er vel så fine som noe nytt, store kjeder har også kastet seg på trenden https://costume.no/shopping/jenny-skavlan-designer-barekraftig-kolleksjon.

Sannsynligheten for at et plagg du har liggende helt bakerst i skapet og ikke har brukt eller sett på lang tid er stor, og den er enda større for at akkurat det plagget igjen kan få se verden igjen hos en annen person som ville satt pris på det.

Det finnes mange motetrender å utforske når man ser etter nye plagg. Er du ikke redd for å skille deg ut i mengden kan tropiske motiver eller leopardmønstre være akkurat det du trenger og gjør du det riktig uten å se for 80-talls ut, kan det virkelig bli et kult antrekk.

Kvinne for sin dress

En annen trend som har vokst, i lag med samfunnets jobb med å få flere kvinner i toppstillinger, er å velge dressen. Dressen er mest kjent som et maskulint antrekk, men ved å for eksempel velge en litt stor oversized dress med noen stilige sko kan man fremstå voksen, seriøs, og også feminin på en og samme tid uten at man behøver å bruke så mange kalorier på det https://www.net-a-porter.com/en-us/porter/article-d6c2486e7c4f1809/fashion/art-of-style/ss20-fashion-trends.

Barrieren mellom kvinne- og herremote er ikke lenger like stor og gir mange muligheter på tvers av kjønn, noen merker tilbyr også det de kaller for kjønnsnøytrale plagg. Små ting kan gjøre et antrekk fra ok til veldig kult. Bruk av smykker, belter, valg av vesker og farger er alt med på å forme helheten til antrekket.

Mote og trender

www.designforum.no kan man lese mer om internasjonale trender inne kvinnemote og kanskje få inspirasjon til når du skal velge/handle ditt neste antrekk. Visualisering av antrekk ved å se de på andre kan hjelpe deg i dine valg.

Det er fort gjort å kjøpe en bluse du ser når du sveiper ned på Instagram en sen kveld eller spiser middag på en restaurant en lørdag – det er det som er så spennende med mote. Det kommer alltid noe nytt og kombinasjoner du aldri har sett før er rundt et hvert gatehjørne. Utforsk trendene du ser på nett og i verden for å finne det som passer deg.