Mote for menn

Mote for menn har utviklet seg med tiden. Mote er sesongbasert, og det er lett å sikle etter nye klesplagg. Ser man tilbake til en stor by for 30-40 år siden var det vanlig at man så arbeidsfolk på vei til jobb i sine mørke dresser med kåpen over og en stilfull hatt på hodet for å fullføre antrekket. Antrekket var klart til møter med viktige personer. I dag er det litt annerledes. Det er ikke slik at det å gå med dress på jobben i 2020 ikke er akseptert – mange gjør fortsatt det, men det er også blitt mer vanlig å kle seg litt mer folkelig.

I det siste har såkalt Streetwear-style blitt veldig populært, en stil inspirert av det urbane og moderne. Så populært ble det at en av verdens mest berømte designer-merker Louis Vuitton ansatte designer Virbil Abloh til å bli deres sjefsdesigner. Abloh er kjent for å ha startet Streetwear-merket Off White i 2014.

Dressen – alltid på mote

Fortvil ikke – det er mange stiler å velge mellom. Et sted å starte når man skal reorganisere klesskapet før en ny sesong er å se på trendene som dukker opp på de store moteshowene, de mindre aktørene følger ofte med på det. Det kan se ut til at dressen er på vei tilbake, og skal man handle til høsten og vinteren kan man ikke gå feil med trender som Shearling jakker, skinnplagg, hansker til kulda og jakker med faux pels – alle ting som kjente merker har fokusert på før høsten https://www.vogue.fr/vogue-hommes-en/article/mens-fashion-trends-fall-winter-2020-2021.

Motebransjen er ofte utsatt for spørsmålstegn når det gjelder stofftyper, resirkulering og pelsbruk. Dette er med på å prege motebransjen og i noen tilfeller kanskje utvikle nye teknikker for å for eksempel holde seg varm på vinteren.

Boblejakker

Vi er vant til å se store boblejakker eller store hetter med pels på. Ofte kan slike jakker bli hengene i skapet fordi de rett og slett er for varme tidlig på vinteren eller sent på høsten og den kan da bli litt ukomfortabel.

Med generelt stigende temperaturer verden over er det derfor har mange store merker og butikker slik som f.eks. Nordstrom og Woolrich begynt å tilby allsidige frakker som holder godt på varme og stenger ute kulde, men kan brukes sent på høsten og tidlig på vinteren https://www.gq.com/story/winter-coat-sales-climate-change.

Med så skiftende temperaturer og så mange forskjellige merker å velge mellom er det lurt å ha noen kvalitetsplagg som kan brukes i flere typer vær – slik at du har de essensielle plaggene når du trenger de. Basisvarer som ensfargede t-skjorter og jeans bør alle ha i sitt skap, mens man kan vise sin litt utforskende side med jakker, sko, skjorter, luer osv. Det er også enklere å matche sko og jakker, enn det er med t-skjorter og jakker. I mote er alt lov, så det å leke seg frem til kule antrekk kan være veldig gøy – husk at det er du som skal bære antrekket.

For inspirasjon og diskusjon rundt mote for menn, gå inn på www.designforum.no for å se på de nyeste trendene og finne nye designere som passer din smak.